Visual Studio Code günümüzde kullanılan en popüler yazılım geliştirme araçlarından birisi. Microsoft destekli olarak, open source geliştirilen yazılımcı dostu bu IDE; Linux, Mac OS ve Windows işletim sistemlerini desteklenmektedir. Buna rağmen, Chromecast, Raspbian, Fedora,Linux Mint vb. gibi işletim sistemlerinde VS Code’u kullanmak için biraz çaba sarf etmek gerekiyor.

Yukarıda bahsettiğim işletim sistemleri için Jay (aka Headmelted), süper bir çalışma yapmış. Bu sayede; VS Code, bu sistemlere hızlı bir şekilde yüklenip kullanabiliyor.

Öncelikle, sisteme doğru ve gerekli GPG key‘i eklemek gerekiyor.

wget https://packagecloud.io/headmelted/codebuilds/gpgkey -O - | sudo apt-key add -

Sonrasında, VS Code’un şu komut ile yüklenmesi gerekmekte:

curl -L https://code.headmelted.com/installers/apt.sh | sudo bash

Bu adımlar tamamlandıktan sonra, Raspbian işletim sisteminde Accessories altında Code-OSS (Headmelted) adıyla VS Code’un gözüktüğünden emin olunmalı.

DipNot:

Şu an için yüklemeden sonra VS Code siyah ekranda takılı kalıyor. Birden fazla kullanıcı bu konuda github issue açmış. VS Code tarafında yapılan son güncelleme buna sebep olmuş görünüyor. Şimdilik eski versiyona geri dönülerek ilerlenebilir.

Eski versiyona dönmek için:

sudo apt-get install code-oss=1.29.0-1539702286

VS Code “hold” olarak işaretlenerek, güncelleme alınması ve tekrar sorun yaşanması engellenebilir. İşlemi geri almak için “unhold” komutunu çalıştırılmalıdır.

sudo apt-mark hold code-oss
sudo apt-mark unhold code-oss